ПЕРСОНАЖ ЯК САМОСТІЙНИЙ ОБ’ЄКТ АВТОРСЬКОГО ПРАВА - Zanina, T. A.; Kopytko, A. P. (Теорія та практика судової експертизи і криміналістики, 2016)
Розглянуто проблемні питання щодо надання правової охорони персонажам. Надано визначення поняття "персонаж” і класифікацію персонажів. Визначено спеціальні умови надання правової охорони персонажам. Проаналізовано міжнародну практику деталізації ознак персонажу твору, за якими визначають, чи наділений суперечливий персонаж рисами, що дозволяють віднести його до охоронюваних об’єктів авторського права. Репрезентовано деякі з основних положень у визначенні критеріїв, за умови відповідності яким не допускається вільне відтворення персонажа з комерційною метою.